Kutyák, macskák, véletlenek.

Szőrös szeretetcsomagok

Miután besokalltam Baliból, és hirtelen ötlettől vezérelve Jáva szigetén, ott is Yogyakarta közvetlen közelében kötöttem ki, egymást érik a “mindennapi csodák”. 

Elöljáróban annyit, hogy már nagyon régóta nem hiszek a véletlenekben, még ha néha egy örökkévalóságnak is tűnik, mire kibogozom a miérteket, már amikor sikerül.

Jávai kalandjaim is így, egy véletlenszerűnek tűnő kattintással kezdődtek, amikor is a rengeteg szállás-ajánlat közül pont Ina és Bandiz vendégházára esett a választásom.

A miértre nagyon egyszerű a válasz: egészen néhány évvel ezelőttig tanyán laktam, ahol mindig állatokkal, leginkább kutyákkal voltam körülvéve.

Az utóbbi években a hajón nem lehetett semmiféle “jószág” körülöttem – még ha nagy is az Isten állatkertje – így be kellett érnem a barátok, ismerősök háziállatainak alkalmi nyaggatásával.

Mióta pedig úton vagyok magától értetődően nem teszek ki egy állatot sem annak, hogy országról országra cibáljam magammal. 

De az őszintét megvallva, már nagyon hiányoznak a szőrpamacsok. 

Ezért választottam az Omah Jegok vendégházat. A tulajok, Ina és Bandiz egy állatmenhelyet üzemeltetnek, és a vendégház kiadásából befolyó jövedelmüket is a menhely fenntartására fordítják.

Ami pedig – önző módon- még ennél is jobban megfogott, hogy maga a szállás is új, végleges otthon néhány kutyusnak, cicusnak akiket agyon lehet dögönyözni :). 

(…)

Hányszor szakadt meg a szívem eddigi utam során a sok kóbor állat láttán.

Otthon is nagyon rossz a helyzet, de ebben a régióban is elkeserítő a helyzet.

Rengeteg kóbor kutyával találkoztam már a Fülöp szigeteken is, de Balin voltak a legkellemetlenebb élményeim, ahol szabályosan féltem sötétedés után az utcára menni.

Ugyan azok a kutyák, akik napközben a fülük botját sem mozdították, ha elmentem mellettük, estére vicsorgó fenevadakká változtak. Nyugtatgattak a helyiek, hogy ne aggódjak, nem bántanak, de amikor egyedül botorkálsz haza a sötétben egy szál zseblámpával a kezedben, és 3 kutya ront rád a semmiből, az “amelyik kutya ugat, az nem harap” életigazság vajmi kevés bátorító erővel bír…

Egy szó mint száz, létező a probléma, és nagy a baj.

Csodálom Ina, Bandiz, és az általuk képviselt Animal Friends Jogja állatvédő egyesület elhivatottságát, erejét, kitartását, odaadását ebben a végtelennek tűnő szélmalomharcban.

 

Még meg sem érkeztem a szállásra, már éreztem, hogy jó helyre jöttem. Az út utolsó része egy kis falun át, egy erdőn keresztül vezet a házhoz, 2 patak találkozásánál.

A kapun benyitva pedig a lehető legszívélyesebb fogadtatásban részesül a megfáradt utazó. 

Nem hiába mondják, hogy az állatokkal töltött  idő felér bármi féle meditációval. Saját bőrömön tapasztalva állíthatom, hogy így igaz. Segítenek visszatalálni a jelenhez, energiával töltenek fel, emelik a rezgésszinted, kikapcsolják az egód…

Hihetetlen szeretetbombák mind, egytől egyig. 

(…)

Véletlennek tűnő kattintás, és most egy kicsit haza értem…

Pedig még csak most ismerkedünk Jávával!

Yogyakarta, Prambanan, Watu Kodok, Borobudur, művészet, kultúra, templomok, óceán, Tamara, Nina, inspiráló találkozások, elgondolkodtató élettörténetek.

Annyi impulzus ért eddigi rövid ittlétem alatt, hogy csak győzzem wifivel!

Igyekszem, ígérem!

 

P.s.: Légy szabad!

 

Az email címet nem tesszük közzé.